Facebook de tuinfluiter
De Tuinfluiter
De Tuinfluiter
De Tuinfluiter
De Tuinfluiter

wat houdt een tuinontwerp op maat allemaal in?

Tuinontwerpen van De Tuinfluiter kunnen uit 3 delen bestaan: beplantingsplan, verhardingsplan en onderhoudsplan.

wat is een beplantingsplan?

Dat is een plattegrond waarin de plaats van elke plant staat aangegeven. Daarbij hoort een lijst met planten en de benodigde aantallen. In het beplantingsplan is het belangrijk om planten te kiezen die het goed zullen doen op de voorziene plek.

waarom geen beplantingsplan zelf maken?

Een juist beplantingsplan is belangrijk voor een goed tuinontwerp en de duurzaamheid van uw tuin. Hierbij is het essentieel de juiste ervaring en kennis te hebben over planten. Een beplantingsplan voor een kleine tuin, prairietuin, grote tuin, Engelse tuin, border en noem maar op, hebben allemaal een andere opbouw en planten. Claudia van De Tuinfluiter weet door haar jarenlange passie en ervaring exact het juiste evenwicht te creëren uit duizenden planten.

elementen van het beplantingsplan

Voor het beplantingsplan is er keuze uit duizenden planten in diverse groepen (bomen, heesters, vaste planten, coniferen, waterplanten, éénjarige planten, bollen en knolgewassen). Welke soort is geschikt voor uw tuin, welke niet? Welke soorten en groepen vindt u mooi? Er moet rekening gehouden worden met standplaats (zon of schaduw), hoogte, bloeitijd, kleur, kleurcombinaties, bladvormen, bloemvormen, afstervend of wintergroen.
tuinontwerp De Tuinfluiter
tuinontwerp De Tuinfluiter
tuinontwerp De Tuinfluiter
tuinontwerp De Tuinfluiter
tuinontwerp De Tuinfluiter